Vad är Business Intelligence?

Business Intelligence (beslutsstöd) handlar om att förvandla rådata till användbar och värdeskapande information för företag och organisationer. Det är ett samlingsbegrepp för olika metoder, teorier, processer, applikationer och teknologier som hjälper dig att hantera ostrukturerad data och visualisera den för att hitta nya möjligheter i din organisation.

Så, vad gör vi då?
Vi hjälper dig att välja beslutsstödsverktyg (ofta QlikView) och anpassa det efter ditt analysbehov. När vi gör det kopplar vi ihop verktyget med andra system ditt företag har så att du kan hämta ut data därifrån. Det innebär att vi samlar och skapar en tydlig bild av all tänkbar information som din verksamhet kan behöva. Vi underlättar helt enkelt valet av beslutsstödsverktyg och ser till att det kommer till nytta hos dig. Vi jobbar metodiskt med effektstyrning så att du och vår konsult tillsammans kan styra projektet mot verksamhetens mål. Det är intelligent BI-konsulting.

Men, hur vet vi vilken information som behövs?
Ibland har våra konsulter sett ditt eller ett liknande problem tidigare och kan direkt rekommendera en lösning. Ibland behövs det en unik lösning som passar just er. Vår hemlighet och styrka är hur vi driver våra projekt. Vi tar reda på vilka behov som finns och sedan hittar vi lösningar för dessa, vi löser en utmaning i taget. Det gör att du som kund hela tiden vet vad som behövs göras, hur du kan prioritera och vad det kostar dig.

Det gör att du styr och slipper gissa på hur resultatet kommer att bli. Du vet.

Okey, så vad gör du nu då?
Enkelt! Välj ut någon av oss som du tycker verkar sympatisk och slå oss en signal, så guidar vi dig vidare. Eller ring oss direkt på 031-80 80 40 så sätter vi dig i kontakt med rätt person.
 
Exempel på BI-verktyg:
   ● QlikView
   ● IBM
   ● SAP Business Intelligence
   ● Microsoft BI
   ● SAS
   ● Oracle
   ● Tableau
   ● SQL server
   ● Sharepoint Business Intelligence

Du kan använda Business Intelligence-lösningar för att få fram organisationens data snabbare och mer effektivt. Informationen används sedan som beslutsunderlag för att planera och för att följa upp verksamheten. Business Intelligence hjälper dig bättre förstå din verksamhet och dess omvärld. Med BI-teknologi går det att titta på data bakåt i tiden, i realtid och den går även att använda för att prognosticera organisationers processer framöver.

Exempel på datakällor:
   ● Visma Business
   ● Excel
   ● Clinisoft
   ● AxFreight
   ● NetGen
   ● Samt allt som är strukturerat i en tabell

Nyckelord som används i samband med Business Intelligence: Affärsanalys, beslutsunderlag, beslutsstöd, verksamhetsutveckling, dataanalys, Business Discovery, Data mining, prognos, analys, ekonomisk uppföljning, budgetuppföljning.