• Qlik Sense - måste du skrota QlikView nu?

   
  Hört talas om QlikView.Next? Det har varit Qliks benämning på det ambitiösa utvecklingsprojekt som inte bara ska rädda företagets position som marknadens mest framgångsrika BI-verktyg, utan dessutom lägga fundamentet till den produkt som gör att Qlik ska kunna fortsätta sin framgångssaga de kommande tio åren. 
   
  För oss partners kändes det naturligt att QlikView.Next skulle vara "nästa version" av QlikView eller åtminstone en värdig ersättare. Nu finns inte QlikView.Next längre. Utvecklingen är klar. Nya produkten är här. Välkommen Qlik Sense.
   
  Qlik Sense är produkt nummer två i Qliks portfölj och kommer inte ersätta QlikView som kommer leva vidare (version 12 väntar under 2015). Men hur passar egentligen Qlik Sense ihop med QlikView? Qliks marknadsavdelning har såklart ett vackert svar, men vi som arbetar i den berömda verkligheten är lite mer osäkra. 
   
  Qlik Sense är bra på allt det där QlikView inte är - magiskt vackra visualiseringar out of the box, en gemensam webbaserad klient för alla plattformar från mobil till pc, superenkla gränssnitt som inbjuder till att själv bygga vackra dashboards. Och så storytellning - produkten av en semesterromans mellan QlikView och Powerpoint. Och så en helt ny licensmodell. Och massa mer.
   
  Men räcker det? Allt går ju att göra i QlikView redan. Nästan allt i alla fall. Fast inte lika bra. Men ändå, räcker det?
   
  Det enda vi säkert vet är att QlikView kommer leva kvar och blomma hos våra kunder. Hur Qlik Sense passar in vet vi faktiskt inte. Men vi vill gärna hitta en plats, för vi är ostoppbart sugna på att få börja jobba med produkten.
   
  För en sak är säker - Qlik Sense är RIKTIGT bra.
   
  Läs mer om Qlik Sense eller kontakta Anders så berättar han mer.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.