• Vi pratar ärendehantering den 14 oktober

  Mindcamp är inbjudna att prata ärendehantering på Qlik Visualize Your World Event den 14 oktober. Här kommer lite info om vad vi ska berätta. Det kan finnas platser kvar om du är intresserad av att gå och få reda på mer, se slutet av texten.
   
  De flesta myndigheter mäter totala antalet ärenden som öppnas och stängs per månad. Men hur många kan svara på frågorna:
   
  Av alla öppna ärenden – hur långt har de kommit i processen? Hur mycket jobb återstår?
  Hur ser kösvansen (dvs ärenden som har passerat målgränsen för handläggningstid) ut och hur varierar den per ärendetyp/enhet/handläggare?
  Hur många av de ärenden som kom in för 4 månader sen är fortfarande öppna och var befinner de sig?
   
  Ovanstående frågor går inte att få svar på från ert ärendehanteringssystem. Anledningen är att de är byggda för att vara flexibla att klara processförändringar utan att behöva bygga om hela systemet. Då kan inga hårda gränser för processteg byggas in. Det betydligt smidigare att lösa detta genom att i QlikView räkna ut hur långt ett ärende har kommit i processen. Det går att beräkna genom att definiera ett antal regler för vad som krävs för att ett processteg ska vara uppfyllt. Då blir det heller inget stort jobb att ändra beräkningarna om en process ändras, oftast görs det på samma dag.
   
  Hur hanterar ni detta i er myndighet? Som utgångspunkt för en diskussion så kommer vi att visa och berätta hur Migrationsverket numera operativt styr verksamheten utifrån avvikelser som som har gett förutsättningar för en ökad produktivitet utan att öka kostnaderna. Wiko Law, som har designat och byggt lösningarna, kommer att vara med och berätta hur de har åstadkommit detta och vilka effekter det har gett. Vill du anmäla dig till eventet e-postar du Kenneth.Jildell@qlik.com - det kan finnas platser kvar!
   
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.