• Kampanjen är över - arbetet går vidare. Tack för att ni var med!

  När vi besökte QlikTechs globala parnerkonferens i våras, ställdes vi inför en utmaning av QlikTech och organisationen Hope HIV, som hjälper barn och unga som är drabbade av HIV/AIDS.Vi fick $10 var. Vi fick sen tre val. Antingen kunde vi lämna tillbaka pengarna, och överlåta uppgiften åt någon annan. Vi kunde välja att behålla pengarna, om vi tyckte vi behövde de bättre än de människor Hope HIV hjälper. Eller så kunde vi anta utmaningen och 10-dubbla pengarna på 10 veckor och donera pengarna till Hope HIV.Vi antog utmaningen och bad våra kunder om hjälp.Köp en timme av oss, till valfritt pris och vi kommer donera det ni betalar till Hope HIV. Vi vill sända stora varma kramar till tack till de kunder som valde att anta utmaningen! De har tillsammans med oss bidragit till Hope HIVs kamp för en bättre framtid för barn och unga drabbade av HIV/AIDS. Det blev till slut 5 kunder som valde att medverka. Nu återstår den tacksamma uppgiften att donera pengarna till organisationen Hope HIV och att glädjas åt att veta att de är i rätta händer.  

  Läs mer...
  1. Hope HIV
  2. Kampanj
  3. QlikTech
 • Våra kunder har fattat galoppen!

  Fyra kunder hittills har valt att vara del av vår kampanj för Hope HIV!               

  Läs mer...
  1. Hope HIV
  2. Kampanj
  3. QlikTech
 • 10-10-10 En utmaning som förändrar liv

  Läs mer...
 • Välkommen som kund Karolinska Universitetssjukhuset

  Ännu en gång har en av våra unika anpassningar av QlikView kommit till nytta. Denna gång hos en av Sveriges största vårdgivare i effektiviseringen av deras inrapportering till SIR, Svenska Intensivvårdsregistret. Välkommen som kund Karolinska Universitetssjukhuset!

  Läs mer...
 • Mindcamp på Qonnections 2012

  För knappt tre veckor sedan packade vi ihop hela styrkan på kontoret, bad våra kunder om ledigt och reste till Miami för att delta i QlikTechs årliga partnerkonferens Qonnections. Det var en succé på många plan och klart värt både kostnaden och den långa flygresan, som var till 50% utan in-flight entertainment, borde tilläggas!

  Läs mer...
 • NULLs i QlikView - tips på hur du hanterar något som inte finns

  Matthew Fryer som skriver på bloggen qlikviewaddict gör en välbehövlig genomgång av hur vi kan hantera NULLs i QlikView. Det vänder sig till den mer tekniskt intresserade QlikView-användaren men kankse kan förklara för någon som någon gång sett följande i ett skript och blivit fundersam:WHERE 1=1;Länk till artikeln

  Läs mer...
 • Qonnections

  Vi peppar inför att åka till Qliktechs årliga partnerkoferens Qonnections i Miami slutet av april. Alla sessions är bokade och biljetter beställda. Vi hoppas komma hem lite mer solbrända och mycket smartare. 

  Läs mer...
 • Tack för att ni var med!

  Vi vill rikta ett varmt tack till alla våra kunder och våra partnerföretag Taticus och Aditso för att ni deltog i vår frukostseminarium 29/4. Ett stort tack också till Maria Bergman från Espresso House som var där och berättade om hur de jobbat med QlikView i sin verksamhet. Sist men inte minst, tack Johanna på Espresso House Frölunda Torg för proffesionellt och trevligt bemötande och en mycket god frukost. 

  Läs mer...
 • Enkelt och fullt ut fungerande

  Alexis Ohanian föredrag på årets upplaga av Øredev Developer Conference handlar om användarupplevelse. Inte i fråga om god eller dålig design utan om fuktionalitet och att funktionshets i IT-utveckling möjligen gör att man är först ute med något, men det garanterar inte att kunden är nöjd, att det de får blir använt och framför allt garanterar det inte att effekterna motsvarar det faktiska behovet hos de som använder slutprodukten. Det är på tiden att detta kommer upp i forum som Øredev som vänder sig direkt till utvecklare. Det är också hög tid att omformulera ett par ganska förlegade definitioner som IT-utveckling i allmänhet och kanske BI-utveckling i synnerhet bygger på.

  Läs mer... IDG.se
 • BI i din IPad = Minskad mängd papper

  Kanske kan det snart gälla även för "rapporter"?

  Läs mer... IDG.se