MINDCAMP ÄR QLIK ELITE PARTNER & MED I QLIK ADVISORY BOARD

Qlik är en svensk framgång inom Business Intelligence och dataanalys.

Upptäck Qlik du med, den mest kraftfulla och säkra lösningen för Business Intelligence. Med self-service utan krav på teknisk kunskap.

Med Qlik samlar och strukturerar vi er data från olika källor och visualiserar det på ett enkelt sätt. Det ger dig och dina medarbetare underlag att fatta bättre, mer välgrundade beslut. Vi hjälper dig komma igång med en skräddarsydd implementering av Qlik baserad på era behov.

Qliks-interaktiva-visualiseringar-av-data-ger-er-farsk-statistik-mindcamp

Qliks interaktiva visualiseringar av data ger er färsk statistik

Qlik kan samla och integrera den enorma floden av data från olika system och ge dig en fantastisk överblick av er verksamhets alla aktiviteter, på ett ställe. Qliks dashboards visar var flaskhalsarna och vinstmöjligheterna finns. Det ger dig underlaget så att du kan ta rätt beslut, med övertygelse.

Vill du ha en demo? Hör av dig.

Vi skräddarsyr Qlik efter vad din verksamhet behöver. 

Qlik Sense är en kraftfullt verktyg för dataanalys på en helt ny nivå. Med sofistikerad AI och högpresterande molnplattform är det ett beslutstöd i världsklass. Ge chefer, analytiker och medarbetare i din organisation tillgång att själva utforska data för att kunna fatta bättre beslut dagligen.

Har du frågor? Boka en pratstund.

moln-eller-inte-cloud-on-prem-visualisering-qlik-mindcamp-qlik-resultat-optimering-medarbetare-qlik-mindcamp

Välj att installera lokalt, i molnet eller som Hybrid. 

En av de vanligaste frågorna är om man ska köra Qlik lokalt eller i molnet. Avancerade installationer  med höga krav installeras ofta lokalt. Molnet har istället fördelen att det går snabbt att komma igång och smidigt att skala upp. I molnet behöver du inte tänka på drift eller säkerhet. Det sköter vi.

Vi hjälper dig med rätt lösning

Så funkar Qlik Sense. Demo från Qlik.

I videon får du lära känna Qliks styrkor och se hur det kan användas i din  verksamhet. Qlik Sense har ett enkelt gränssnitt som gör det lätt och roligt att använda. 

Verktyget är byggt för Self-Service, så att alla användare själva kan samla in data från flera källor och skapa egna rapporter, utan tekniska förkunskaper. Det kan även integreras på er webbplats så att medarbetare kommer åt det snabbt och smidigt. Vill du ha en demo av Qlik? Hör av dig!

Qlik Sense eller Qlik Sense SaaS, vad passar dig bäst?

Under den senaste tiden har molntjänster blivit en alltmer naturlig del av vårt IT-landskap. Trenden med hybrida IT-strategier och arkitekturer med bimodala IT-organisationer sätter flexibilitet i fokus. Qlik har flera olika alternativ för att installera sin BI-plattform, lokalt (on-prem), privata moln, hybrid- lösningar eller som en tjänst via SaaS (Software as a Service).

Qlik Sense SaaS erbjuder en komplett driftsättningsalternativ för Qlik Sense Enterprise och kan rullas ut till enskilda personer eller som en del i en hybrid-miljö, Qlik Sense lokalt och i molnet. Det finns goda möjligheter för snabb uppstart och många olika  tillvägagångssätt.

Vill du veta vad som passar bäst för ditt bolag, vilka uppsättningar av licenser, driftalternativ, funktioner och vad som fungerar bra med andra Qlik-produkter? Vi på Mindcamp är uppdaterade på den senaste utvecklingen och vi  delar gärna med oss av våra erfarenheter kring Qlik Sense SaaS. Vi guidar dig till den bästa uppsättningen och reder ut frågeställningar så som:

 • Varför skall jag gå över till Qlik Sense SaaS?
 • Vilken plattform och licens passar mig bäst?
 • Vilka fördelar och nackdelar finns det?
 • Hur administrerar jag Qlik Sense SaaS på bästa sätt?

Vad är SaaS, Software as a Service?

SaaS, är en förkortning av Software as a Service. Det är ett samlingsbegrepp som står för programvara som en tjänst, och är en eller av fler tjänster som finns tillgängliga i molnet, alltså online. Så istället för att köpa in programvara och gå igenom en installationsprocess, behöver du bara registrera dig, logga in och sedan är du redo att jobba. Fördelarna är många. Det minskar både tid och kostnader. Programvara behöver inte installeras på varje användares dator. Ingen tid eller oro behöver läggas för säkerhet och uppdateringar. Vi som din Qlik-partner tar hand om de tekniska aspekterna av att utveckla och underhålla ditt innehåll i din SaaS-miljö så att du kan ägna dig fullt åt din verksamhet.

 

5 anledningar att välja Qlik Sense

Business-intelligence-Visualisera-data-genom-rapporter-och-dashboards-i-qlik
 • Skräddarsytt. Helt anpassat efter era behov.
 • Få kontroll. Ger dig full översikt av läget.
 • Snabb åtkomst. Alla era datakällor på ett ställe.
 • Spara tid. Minska manuell administration.
 • Personlig support. En egen kontaktperson.

Några av våra kundcase med Qlik

För Sundsvalls Energi skapade vi en automatiserad prismodell med data från avtal, fjärrvärmemätare  och anläggningar.

Läs

Vi skapade en QlikView-applikation åt Karolinska Institutet som ger forskare möjlighet att forska på specifika patientgrupper.

Läs

För Espresso House tog vi fram en QlikView-lösning som samlar affärssystem, kassa, tidrapportering och lönesystem på en plats.

Läs

Accelerera avkastningen från dina datakällor och och dra rätt slutsatser för ditt företag framåt.

Visualisera er data och skapa dynamiska skräddarsydda rapporter med det kraftfulla verktyget från Qlik Sense.

qlik-dashboard-diagram-mindcamp

Visualisera data i dashboards för presentation eller rapport

Med Qliks visualiseringar så kan datan samlas in, analyseras och visualiseras i dashboards eller rapporter. Den kan kopplas samman med andra integrationer och mätvärden för att få ett holistiskt perspektiv på hela verksamheten. 
Du kan enkelt ändra dina val i panelen och få en visuell överblick av förändringen i din data.

qlik-kan-anvandas-av-alla-oavsett-forkunskaper

Nu kan alla göra en snabb dataanalys, utan förkunskaper

Med Qliks Self-Service kan du och dina medarbetare få svar på era frågor snabbt. Du kanske behöver få koll på lagerstatus, se vilka tider dina kunder handlar på eller vilken produkt som går bäst för tillfället. All data analyseras och uppdateras i realtid vid varje klick. 

qlik-ar-tillgangligt-pa-dator-lasplatta-och-mobil

Qlik Sense är tillgängligt på dator, läsplatta och mobil

Med Qlik Sense kan du och dina medarbetare utforska data och samarbeta var som helst. Oavsett om ni har dator, läsplatta eller mobil. Verktyget kan köras på vilken enhet som helst, med full kapacitet. Applikationen finns tillgänglig både via webbläsare och via mobil app för iOS och Android. 

Fattar du viktiga affärsbeslut baserat på magkänsla?

Ofta kan magkänslan berätta för oss om något är fel, eller att något behöver göras. Men för att lyckas omvandla den känslan och ta rätt beslut behöver du ha ett bra faktaunderlag. Det behövs data. Inom alla organisationer finns en närmast oändlig källa till data. Om kunders beteenden, om medarbetares styrkor, om brister i flöden, om potentiella affärsmöjligheter. Rätt använd kan datan ge dig svaren på hur verksamheten kan utvecklas och drivas på ett mer effektivt sätt. 

Vi gör den kunskapen synlig. Vi samlar in och gör er data tillgänglig för er så att ni kan använda informationen och dra de slutsatser som ni behöver.

Välj Qlik Sense  för er digitala transformation

Qlik Sense är den perfekta plattformen för att göra er verksamhet datadriven. Genom att identifiera kan du ta kontroll över de resurser som är nödvändiga för förändring och öka nyttan i det dagliga arbetet. 

Med Qliks unika analysmotor, sofistikerade AI och högpresterande molnplattform kan du utvinna värdefull data som ger alla i din organisation  möjlighet att fatta bättre beslut dagligen. 
 

Styrkorna ligger i enkelheten och flexibiliteten, vilket ger er en plattform att växa med under många år. Användaren sätts i centrum och Qlik är både lätt att använda och enkelt att skräddarsy för verksamhetens behov.

qlik-sense-for-er-digitala-transformation-mindcamp-graf
visualisera-data-qlik-sense-mindcamp-verktyg-self-service
Self service BI:
Varje diagram, tabell och objekt i Qlik Sense är interaktivt och uppdateras i realtid med varje åtgärd till det aktuella sammanhanget

Medarbetare kan själva forma sin analys i Qlik med Self-Service BI

Med Self Service BI får alla medarbetare möjlighet att utforska data och skapa rapporter utan att behöva förlita sig på IT, datavetare eller analytiker. Med tillgång till verktyget kan de få insikter och fatta bättre beslut snabbare, oavsett analytiska färdigheter. I Qlik Sense finns ett stort bibliotek av färdiga diagram och designmallar som kan användas för att visualisera data. Det är väldigt enkelt att lägga till, ta bort eller ändra efter behov. Även egen data kan adderas för att filtrera rapporten ytterligare.

Qlik Sense har ett smidigt stöd för att ge olika användare tillgång till data på olika nivåer. På så sätt kan ni välja vem som ska få tillgång till vad, och garantera säkerheten för känslig information.

Analysera, visualisera och rapportera med Qlik Sense

Våra kunder som framgångsrikt använder Qlik

Qlik är användbart i alla branscher

Vi lever i en tid när konsumenter förväntar sig hög servicegrad och proaktivitet kring deras behov. Genom att analysera er data kan ni få insikter som lyfter ert erbjudande till nästa nivå.

Tillverkning

Optimera. Fatta välgrundade beslut. Effektivisera drift och leveranskedja. 

Hälsa & sjukvård

Förbättra patientresultaten. Öka operativ effektivitet och lönsamhet.

Energi

Effektivisera prognoser. Spåra indikatorer. Reducera kostnader. Öka försäljning.

Finansmarknaden

Skapa tillväxt. Stärka kundrelationer. Hantera risk. Reducera kostnader.  

Offentlig sektor

Kostnadskontroll. Prioritera. Skapa prognoser. Ta fram underlag för beslut. 

Detaljhandel

Analysera kunder, produkter och transaktioner. Maximera resurser och vinst. Fånga marknadsandelar.

IT, telekom & media

Optimera lönsamheten. Förfina strategier. Befrämja samarbete. Stödja innovation.

Forskning / utbildning

Förbättra organisationen. Få underlag för dokumentation och ramverk. 

Transport & logistik

Förbättra kedjan. Identifiera bromsklossar. Optimera prestanda.

Hotell & restaurang

Öka kundlojaliteten. Analysera trender. Anpassa dig till förändrade marknader. 

Skillnaden mellan QlikView och Qlik Sense

Med många års erfarenhet av olika beslutsstöd vågar vi säga att Qlik har den överlägset bästa lösningen. Styrkorna ligger i att det är smidigt och lättjobbat, med många automatiska funktioner och en kraftfull snabb plattform som gör det enkelt för både användaren, administratören och utvecklaren.

Qlik Sense är den moderna snabba uppföljaren till QlikView

Mycket i de två verktygen är detsamma,  skillnaden ligger i alla nya smarta funktioner som kommer med Qlik Sense. Alla dina medarbetare får möjlighet att samla, utforska och analysera data på egen hand, genom self-service. Det ger en frihet och skalbarhet som få andra kan leverera. Gränssnittet är modernt och användarvänligt med avancerad touch interaktion och drag-and drop rörelser. Den nya AI-motorn är snabb och verktyget är alltid tillgängligt, både lokalt och i molnet. Perfekt för samarbeten. Är du intresserad av Qlik Sense, hör av dig!

Vill du läsa mer om Qlik Sense, besök dem här  (engelsk version)

Mindcamp är Elite Partner till Qlik och rådgivare i Qlik Advisory Board

Mindcamp har arbetat med Qliks produkter ända sedan starten 2010 och många av våra medarbetare har längre erfarenhet än så. Vi är stolta över att vara ett, av endast två bolag, i Sverige som är inbjudna till Qlik Partner Advisory Council, en rådgivande roll. Det innebär att vi är med och driver utvecklingen av Business Intelligence. Vi bidrar till att utveckla Qliks produktportfölj med feedback och utvecklingsförslag. Det ger oss också tillgång till nya tekniska innovationer före andra, något som gagnar både Qlik och våra kunder. 

Välj licensnivå för Qlik Sense. Business, Enterprise eller helt kundanpassad

Det finns olika nivåer av licenser för Qlik. Det finns även äldre licenser som fortfarande är aktiva, samtidigt som nya som utvecklats i takt med de tekniska möjligheterna. Vi guidar dig till rätt licens för just din verksamhets behov. 

BUSINESS ger dig en Qlik Sense SaaS-lösning där ni kan jobba i mindre grupper eller teams med Analytics.

ENTERPRISE är anpassad ur ett företagsperspektiv och ger dig samma som Business med är fullt skalbar vad gäller resurser och användare och du kan också fritt välja drift-miljö i olika kombinationer.

CLIENT MANAGED för medel stora till större företag som vill ha egen kontroll på uppsättning, drift och administration. Mycket data i komplexa miljöer.

 • Professionell: Behörighet att göra allt i verktyget, både skapa och redigera applikationer. För medarbetare som är vana användare av Qlik Sense. Även administrativa rättigheter och möjlighet att skapa nya användare.
 • Analyzer: Ger behörighet att redigera redan skapade applikationer. För medarbetare som bara behöver analysera data, men inte bygga egna. Möjlighet att dela data och exportera till Excel.
 • Analyzer Capacity: Samma behörighet som Analyzer, med istället baserad på antal minuter per månad, kan fördelas på obegränsat antal användare. Passar verksamheter där många  medarbetare behöver tillgång till verktyget vid enstaka tillfällen.

Har du frågor om hur Qlik kan användas i din verksamhet, hör av dig så bokar vi en demo