• Första stegen mot att återuppfinna budgetarbete

   
  Sagan om Konstrukt började för många år sen, när en av våra kunder insisterade på att vi skulle bygga en budgetlösning i QlikView. Vi var först motvilliga och hänvisade till att QlikView aldrig var tänkt som något inmatningsverktyg. Men en idé väcktes och efter ett par dagars testande fanns en klar tanke om hur det skulle gå att lösa. Numera vet vi att vi inte var ensamma om att ha löst just det problemet, men redan då var vi lite stolta över vår innovationsförmåga.
   
  Men det tog inte slut där, fler kunder var intresserade och arbetet fortsatte. Efter några projekt visade det sig att vi hade fått fram något som faktiskt var så bra att vi kunde konkurrera ut stora etablerade system. Hybrisen nådde nya höjder och hjärnkontoret fick en överdos av kosttillskott. Vi var något helt nytt på spåren.
   
  Samtidigt var vi inte helt nöjda med att använda QlikView, det är som sagt inget inmatningsverktyg och medför en hel del begränsningar. Man kanske kan bygga något helt eget? Kvarnarna fick mala och tankarna gro ett tag, innan tiden var mogen under våren 2014. Ett team plockades ihop, en erfaren utvecklare togs in som projektledare och arbetet var igång. Nu är sommaren passerad och vi har en prestandatestad arkitektur, ett helt nytt gränssnitt och en detaljplan för höstens arbete.
   
  I november ska vi ha något klart som vi kan visa för våra trogna kunder. När nyårsraketerna städats undan släpps första betan. Och när vi inte orkar trycka i oss fler påskägg är vi redo att köra i gång vårt första referensprojekt.
   
  Häng med, resan till framtidens budgetering har bara börjat! 
   
  1. Budget
  2. Konstrukt
  3. Utveckling
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.