• QlikView.Next är rent, snyggt och funktionellt - trots initial förvirring

  För några veckor sedan installerade vi beta-versionen av QlikView.Next i vår testmaskin. Det är BI-mjukvaran som enligt Qlik själva kommer tillgängliggöra data på ett mer intuitivt sätt och göra beslutsfattandet till en naturlig del av affärsprocessen, "Natural Analytics". De QlikView-konsulter som deltog i Qonnections förra året får förhandstesta BI-världens senaste nyhet och vi håller just nu på att utforska vilka nya möjligheter som kommer öppna sig för oss som utvecklare och för våra kunder. Här är tre delar av nyheten som vi är riktigt nyfikna på:
  I QlikView.Next har vi lämnat klienter helt och gått över till webbläsaren, och det märks. QlikView.Next har ett rent, snyggt och funktionellt utseende.

  The Hub: Istället för Accesspoint. Det är här användaren startar när de öppnar QlikView.Next. Bland annat finns det olika flöden, eller "streams", som är behörighetsgrupper. Där kan användaren analysera den data som personen har behörighet till. The Hub gör att användaren enkelt når relevant information.

  Vi gillar att det är ett öppet API då vi som utvecklare kan anpassa lösningar ännu mer.
  Då det är en förhandstitt kan vi inte avslöja allt i nuläget men vi är helt klart väldigt spända och nyfikna på framtiden. Qlik har helt enkelt skapat en teknologisk plattform som vi ser fram emot att jobba med. QlikView.Next kommer göras tillgänglig för alla under året, releasedatum är än så länge hemligt.

  Vill du kika mer så kolla på Qliks egna förhandsvisning av QlikView.Next.
  •  
  •  
  1. BI-verktyg
  2. Natural Analytics
  3. Qlik
  4. QlikView
  5. QlikView.Next
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.