Integrera Fortnox med Qlik

Med en integration till Qlik från bokföringsprogrammet Fortnox får du automatiserade flöden av felfri data så att du slipper manuell handpåläggning. Du sparar oceaner av tid och kan säga hejdå till att klippa och klistra i excel.

Om Fortnox

Fortnox erbjuder en molnbaserad plattform så att företag och redovisningsfirmor kan hantera sin ekonomi och administration effektivt. Plattformen är marknadsledande i Sverige. Det ger också kunder tillgång till finansiella tjänster och företagsförsäkringar. För mer information se www.fortnox.se

Varför integrera Fortnox med Qlik?

Tidsbesparande genom minskat manuellt arbete.

Ökad verksamhetsförståelse hos linjecheferna genom anpassade rapporter

Djupare insikter genom ökad möjlighet till analys av er data från Fortnox och sammankopplade källsystem

Högre kvalitet på rapporterna utan fel av den mänskliga faktorn

Skräddarsy – skapa egna kontogrupper och resultatuppställningar

Qliks molnlösning ger dig åtkomst hela dygnet. Med den molnbaserade plattformen kan du följa ditt företags utveckling var du vill, när du vill. 

Behov av att synka flera system. Vi på Mindcamp hjälper dig med integrationen. Ett av de vanligaste systemen som vi koppla ihop med Fortnox och Qlik är program för budget.

Boka en demo. Kontakta oss på Mindcamp för en demo, då kan du få en snabb vision av hur Qlik-lösningen kan appliceras på ditt bolag.

Spara tid

Högre kvalitet på rapporterna
Alltid korrekt data. Aldrig mer slarvfel som kan bero på den mänskliga faktorn

Molnbaserat

Innovativa visualiseringar
I Qlik kan du enkelt jämföra olika mätvärden för att få en grafisk  överblick av din data.

Djupare insikter
Qlik ger dig bredare analysmöjligheter av data från Fortnox och sammankopplade källsystem

Användarvänligt
Qlik är enkelt att förstå och det går snabbt att komma igång, även för den utan teknisk kunskap.

Kom igång med Fortnox & Qlik i 3 enkla steg

Denna integration begär åtkomst till alla behörigheter i Fortnox. Om du endast önskar begränsad åtkomst till Fortnox så kan vi skapa en privat integration med specifika behörigheter, boka in ett möte med oss före du påbörjar din integration.

Beställ licens hos Fortnox
En integrationslicens ger dig möjlighet att integrera med Qlik och andra affärssystem.

Gå till Fortnox marknadsplats
Här kan du hämta vår app, Qlik Analys och rapportering och aktivera den. 

Vi bokar in ett möte
När vi fått notis om din aktivering från Fortnox så kontaktar vi dig och bokar ett uppstartsmöte.

Med en integration mellan Qlik och Fortnox kan du även koppla på andra affärssystem och få tillgång till flera värdefulla funktioner

Qlik fungerar optimalt som en hub och samlar data från andra affärssystem. När alla datakällor samlas på ett ställe blir det enkelt att få kontroll och och se hur verksamheten mår, ända ner på detaljnivå. Och du kan jämföra och analysera olika parametrar med några få klick.

Fortnox-karta-Qlik-funktionalitet-v2-1500x900px

Pris

Med vår paketering kan vi erbjuda en ekonomisk uppföljning till ett fast pris från 50 000kr. I detta ingår interaktiva rapporter inkluderande:

  • Resultatrapport
  • Balansrapport
  • Dashboard
  • Transaktionslista
 Därefter vid utökat behov kan vi skräddarsy lösningen efter era specifika önskemål med ytterligare källor och rapporter. Dessa tillägg offereras separat. Licenser för Qlik tillkommer.

Nyckelfrågor för att lyckas med rapportering och analytics:

1. Förstår organisationen hur viktig och strategisk data är?

2. Finns den kompetens, den kultur och de tekniska plattformar som krävs för att få fram rätt insikter och analyser baserade på digital och analog data i organisationen?

3. Har organisationen rätt samarbeten och ekosystem kring data för att inte enbart titta inåt utan även utåt på den marknad man verkar på?

4. Har rätt personer tillgång till insikterna? Är de lätta att förstå utan risk för misstolkningar och är det tydligt vilka alternativ som finns för att fatta det bästa besluten?

MINDCAMP STOLT PARTNER TILL:

KUNDCASE: MEDLEY

Medley växte ur Excel och valde en ny smart ekonomilösning med Fortnox, Konstrukt och Qlik Sense

Nu sparar de både tid och resurser med nya automatiserade funktioner

Bad- och friskvårdsbolaget Medley hade vuxit ur sina Excel-lösningar och behövde ett bättre sätt att följa upp och planera sin verksamhet. De ville öka den ekonomiska medvetenheten hos cheferna och samtidigt också minska arbetsbördan för att ta fram rapporterna. Det gick alldeles för mycket tid till att ta fram underlag och manuell handpåläggning för att konsolidera och analysera resultatet.  De behövde hjälp. Efter att ha undersökt marknaden valde de att anlita oss på Mindcamp. Vi levererade en skräddarsydd lösning med Qlik Sense integrerat med Fortnox och deras andra verksamhetssystem, allt tillgänglig i molnet.

Integrationen ger intelligens och snabbhet till ekonomisystemet

Vanliga ekonomiprogram är främst till för att bokföra transaktioner och göra enklare resultat- och balansräkningar, men inte mer. Att använda Excel för att analysera verksamheten är hanterbart i en mindre skala, men i takt med att Medley växte och analysbehoven ökade blev Excel snarare en belastning. Mycket tid och resurser gick åt att samla in och koppla ihop data manuellt från olika system. Med Qlik så slipper de äntligen det, nu sker allt automatisk, snabbt och enkelt utan fel.

Enkelt att skräddarsy dina Fortnox-rapporter, alltid med rykande färsk data

Genom att koppla Qlik till Fortnox kan nu Medleys team skapa skräddarsydda rapporter med  färsk data, utan manuell administration. De slipper lägga tid på att samla ihop alla datakällor, istället kan den tiden användas för att analysera och fatta strategiska beslut. Dashboards med verksamhetsnära nyckeltal presenteras visuellt anpassade till målgruppen. Användare kan tillgodogöra sig informationen utan att besitta någon ekonomisk, eller teknisk expertis. 

”Med uppföljning i Qlik gör våra administratörer stora tidsbesparingar genom att slippa allt klipp- och klistrande i Excel. Våra anläggningschefer får en ökad ekonomisk medvetenhet och vi kan nu smidigt se olika nyckeltal som skapas med data kombinerat från våra olika system.”

Resultat:

  • Tidsbesparingar genom minskat manuellt arbete
  • Ökad verksamhetsförståelse hos linjecheferna genom anpassade rapporter
  • Djupare insikter genom ökade analysmöjligheter och sammankopplade källsystem
  • Högre kvalitet på rapporterna utan fel av den mänskliga faktorn

Kund:
Medley AB

Projekttid:
12 veckor

Verktyg:
Qlik Sense SaaS
Konstrukt

Integrerade källsystem:
Fortnox
BRP Systems

medley-logo-500

Medley AB
www.medley.se

 

Fler kundcase

För Espresso House tog vi fram en QlikView-lösning som samlar affärssystem, kassa, tidrapportering och lönesystem på en plats.

Läs

Vi skapade en QlikView-applikation åt Karolinska Institutet som ger forskare möjlighet att forska på specifika patientgrupper.

Läs

För Sundsvalls Energi skapade vi en automatiserad prismodell med data från avtal, fjärrvärmemätare  och anläggningar.

Läs