Besök på Kungliga Tekniska Högskolan

Evenemanget Fusion är Fysiksektionen KTH:s årliga arbetsmarknadsdag för studenter och potentiella arbetsgivare.

I sällskap av betydligt större branschkollegor hade Mindcamp en mycket välbesökt monter. Vi blev utlovade att träffa Sveriges duktigaste studenter inom matematik, datalogi och fysik. Lite svårt att avgöra om det är sant, men entusiasmen var det sannerligen inget fel på! 


Mindcamps representanter demonstrerade ett flertal tillämpningar inom datadrivet beslutsstöd, t ex sökbaserad ”self service BI” och analysstöd för asylprocessen. Många nyfikna studenter som ställde både intressanta och knepiga frågor fick dagen att gå snabbt.


Vi diskuterade vilka typer av arbetsuppgifter som lockade studenter och hur det matchar med de kompetenser Mindcamp nu eftersöker. En slutsats är att machine learning och computational intelligence är hett just nu, och vi hoppas därför på stort intresse när vi inom kort kommer publicera ett examensarbete inom området. Mindcamps kund Domstolsverket vill undersöka om tekniken är tillämpbar för att prognostisera antal och typ av brottmål de kommande åren. Mer information om detta kommer inom kort.
Tack för ett lyckat evenemang, och vi hoppas på återseende!