Från Excel till Qlik på fyra kalenderveckor

Börjar excelkostymen för din ekonomiuppföljning kännas för liten? Har ni kanske fått behov av koncernredovisning? Det som var välordnat och tydligt från början blir mer och mer svårt att navigera, och till slut känns det som att det tar evigheter innan småändringar blir ordentligt inlagda. Och tänk om den där nyckelpersonen byter jobb? 

Nuförtiden är inte ekonomiuppföljning i ett riktigt business intelligence-verktyg enbart för de stora företagen och organisationerna, utan också kostnadseffektivt och huvudvärkseliminerande för mellanstora företag. 

Från start till mål på 4 kalenderveckor 

Första veckan reder vi ut hur man kopplar upp sig mot ert ekonomisystem. Qlik Sense stödjer alla vanligt förekommande system, och med Qlik Sense i molnet behöver ni inte köpa några extra servrar. 

Vecka två bygger vi en första version där ni får testa funktionaliteten med er egen data. Vi pratar också kring om det är något område som behöver extra fokus eller extra rapporter.  

Vecka tre fortsätter testandet och finputsandet av rapporterna, samtidigt som vi förbereder för driftsättning. Kvalitetssäkring av att nyckeltal och rapporter räknar rätt gör vi tillsammans, så eventuella diskrepanser snabbt kan åtgärdas. Behörigheter och vilka som får logga in bestäms också. 

Sista veckan gör vi tekniska förberedelser för driftsättning och samlar ihop och åtgärdar restpunkter. 

Projektplan Excel till Qlik på 4 veckor

 

Exempel på ekonomisystem som Mindcamp har jobbat med: UBW Agresso, Visma, Microsoft Business  Central

För er som har Fortnox har Mindcamp en paketerad lösning som ni kan lära mera om här 

Kom igång

Använd vårt kontaktformulär eller kontakta Wiko direkt på 070-2988818 eller wiko.law@mindcamp.se .